Albérlet az asztal alatt 2021-10-19T08:27:41+00:00

REPERTOÁR

Albérlet az asztal alatt

Párizsban vagyunk egy nagy bérházban. „Nagyon örülök Aubaiféche kisasszony, hogy albérlőként magánál lakhatok az asztal alatt!.” .—hálálkodik Dragomir ( Bodor Géza) kelet- európai bevándorló, aki remek cipész és szórakozásból még rajzolgat is.

„Szeretem hallgatni, ahogy kalapálgat és dudorászik az író asztalom alatt. Legalább nem vagyok egyedül…” — így Florence ( Szaksz Gabriella ), aki műfordító és éppen egy Dragomir anyanyelvén írott könyv fordításával bíbelődik. E sajátos bérlő – albérlő viszonyból érdekes és mulatságos helyzetek sora születik. No persze, a korábbi kapcsolatok, kötődések IS alakítják sorsukat. Megjelenik Raymonde (Valler Gabriella),a tapasztalt barátnő; aztán Gritzka (Mesterházi Gyula) az unokatestvér, tehetséges zenész ; majd Mark (Éless Béla) a Kiadó tulajdonosa; s mindegyikük megpróbálja a maga elképzelései szerint irányítani az eseményeket.

Hangulatos zenék emelik a kellemes vígjáték hangulatát, s a végén, mint a mesében…,no, de nem mondok el mindent! Inkább jöjjenek el !

Várom Önöket: Éless Béla rendező

A produkció Csömör Nagyközség Önkormányzata támogatásával és a HOFRA Színházi és Irodalmi Ügynökség Kft – www.hofra.hu – közvetítésével jött létre.

ROLAND TOPOR:

ALBÉRLET AZ ASZTAL ALATT

– vígjáték 2 részben, zenékkel –

Bemutató: 2014. NOVEMBER 29., szombat 19:00

Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési CSÖMÖR, Vörösmarty u. 1.

Szereposztás:

Florence Aubaiféche
SZAKSZ GABRIELLA /
KONDÁKOR ZSÓFI
Raymonde Pouce
VALLER GABRIELLA
Dragomir
BODOR GÉZA
Marc Thyl
ÉLESS BÉLA
szerepét átvette:
HEGEDÜS MIKLÓS
Gritzka
MESTERHÁZY GYULA

Fordította: Bognár Róbert
Zenei szerkesztő: Kokavecz Iván
Díszlet – tér: Éless Béla és Urbanek Attila
Jelmez: Nagy Imre
A rendező munkatársa: P. Tóth Erzsébet
Fotó: Szilágyi Lenke
Rendező: ÉLESS BÉLA